• Yildiz Gies
  • Yildiz Gies
Niemandsland

Niemandsland

  • Een boeiende en spannende verzameling liedjes, gedichten en verhalen

Wat ligt er op de grens tussen waken en slapen, tussen dag en nacht, realiteit en fantasie? In het moment van gewichtloosheid waarin je even vergeet waar je vandaan komt en er in de verte niets te zien is. Je was onderweg maar weet niet meer waarnaartoe, was op zoek en bent vergeten naar wat. Het is hier prachtig. Verwachting bleek misleidend, de teleurstelling heeft je hier gebracht.

Niemandsland is een boeiende en spannende verzameling liedjes, gedichten en verhalen die in 2025 verschijnt als LP met tekstbundel en als muziektheatervoorstelling. Het verhaal begint op een nacht in de gitzwarte schaduw van het kerkje van Persingen, waar Yildiz Gies een oude bekende treft die haar verwelkomt in zijn universum en haar confronteert met de misleiding van haar eigen verwachtingen.

De afgelopen jaren bracht Yildiz Gies in eigen beheer haar eerste dichtbundel uit, Eigenlijk wilde ik naar Terschelling, in samenwerking met illustratrice Doesjka Bramlage. Ze speelde twee keer tijdens festival Broadway Texel en stond in Tapas Theater, Torpedo Theater, Bevrijdingsfestival Wageningen en op verschillende poëzie – en muziekpodia. Ze schreef in opdracht voor onder andere BEP Magazine, Kinderen voor Kinderen en Vrijheid Regio Nijmegen. In de voorstelling Niemandsland brengt Yildiz haar verhalen, gedichten en liedjes samen.

 

https://www.yildizgies.nl

https://www.instagram.com/yildizgies

https://www.facebook.com/yildiz.gies/

https://open.spotify.com/artist/1RQZRv6OrTknGUvSCt9LxJ

https://www.youtube.com/user/DizVideos