• Tom Lash en Farida Laan
  • Tom Lash en Farida Laan
Dubbelcabaret!

Dubbelcabaret!

  • Twee cabaretiers voor de prijs van één!

Tom Lash – Deugt

&

Farida Laan – De Acupuncturiste

Een bijzondere avond met twee voorstellingen! Tom Lash stond in 2012 in de finale van cabaretfestival Cameretten. Destijds met zijn 18 jaar als jongste ooit. Vanavond speelt hij ‘Deugt’, uit zijn derde avondvullende programma. Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.


Meer informatie:

Tom Lash – Deugt

Het wordt tijd om wat dingen duidelijk te krijgen. Na een verwarrende pandemie en met het land politiek in meer stukjes opgedeeld dan ooit, moeten er keuzes worden gemaakt. Keuzes over wie we als land eigenlijk willen zijn. Keuzes over wat we willen leren van de afgelopen twee jaar. Over hoe we überhaupt terugkijken op die twee jaar, waarin alles anders werd, en heel veel hetzelfde bleef maar alleen zichtbaarder werd. Keuzes over naar wie we later straten willen vernoemen, en wie we liever onder het vloerkleed weg willen moffelen. De stelling is: Tom Lash deugt. Aan het publiek de keus of ze het daar mee eens zijn.

Tom Lash stond in 2012 in de finale van cabaretfestival Cameretten. Destijds met zijn 18 jaar als jongste ooit. Sindsdien maakte hij twee avondvullende cabaretvoorstellingen, stond hij op Theaterfestival de Parade met een voorstelling die hij samen met schrijver Ronald Giphart maakte en maakte hij een flinke stapel columns voor o.a. NPO Radio 1.

Als schrijver leverde hij een bijdrage aan Hotel Wonderland, het eerste onderdompeltheater van Nederland. In 2021 verscheen zijn eerste boek Waarom je niet gelukkig bent (en het waarschijnlijk nooit zal worden).

Quotes

 Mike Peek, recensent Het Parool:

 “Tom Lash laat zien dat geëngageerd cabaret een plaats heeft in de 21e eeuw. Door prikkelende vragen te stellen in plaats van zijn vingertje te heffen, daagt hij het publiek uit om zelf over de wereld na te denken.”

Nico Baars, directeur Westlandtheater de Naald, Naaldwijk:

"Intelligente jongen die met een nieuwsgierige blik om zich heen kijkt, en van alles van wat hij daarbij aantreft op een slimme manier met elkaar in verband brengt en dat als bouwstenen gebruikt voor zijn goed doordachte programma’s."

 

Annemarie Waterhout, programmeur Theater de Liefde, Haarlem:


‘Geestig en intelligent, een snelle denker met een originele blik

Farida Laan - De Acupuncturiste

Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Zij won met haar eerste voorstelling De Assistent de Shaffy Cheque het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Met haar tweede voorstelling De Acupuncturiste brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.