• Vaart
  • Vaart
Avondturen

Avondturen

  • Mooie liedjes en belevenissen van 5 muziekvrienden

Welke band maakte mee dat de drummer de bus parkeerde en pardoes de vijver in liep (hij dacht dat het een grasveldje was).

Waar onderbrak een kroegbaas een optreden omdat de stroom die de band gebruikte even nodig was om de draaimolen voor het café een kwartiertje aan te zetten?

Wanneer zakte een band door een podium en kwam de DJ met een gereedschapskist aanrennen (de kroegbaas had het te druk) met het verzoek of de rocksterren het podium zelf even konden repareren?

Dit en nog veel meer in Avondturen, avonturen in avonduren! Belevenissen van vijf muziekvrienden, op een ludieke wijze gebracht en afgewisseld met Nederlandstalige liedjes die altijd ergens over gaan.

Vaart op zijn best!

Na Avondturen verlaat het publiek de zaal in opperbeste stemming.

Over Vaart de Band
Vaart maakt liedjes die ergens over gaan. In het Nederlands!

De band bestaat uit 5 muziekvrienden die hun sporen in het Noord-Hollandse muziekcircuit verdienden. Ze speelden met de feestband Nu of Nooit 20 jaar covers op overvolle kermissen en in dampende feesttenten. Toen besloot Vaart dat het genoeg was. Zelf liedjes maken, daar draait het sindsdien om.

Vaart uit de Noordkop speelde al tweemaal in het voorprogramma van De Dijk en bracht in 2022 haar eerste complete album uit. Aan dit album werkte Theo Vogelaars en Attie Bauw mee. Theo was de legendarische bassist van Tröckener Kecks en Attie is de enige Nederlandse producer die twee Grammy nominaties verdiende. De drie singels van het album bereikten in no-time 100.000 streams op Spotify. De samenwerking belooft in 2024 een vervolg te krijgen!

Op festivals komt de live ervaring tot uiting. Menig publiek zong Vaart-liedjes mee die ze nog nooit eerder hoorden. Bij festivalprogrammeurs gingen de wenkbrauwen omhoog toen zij lazen over de ludieke Vaart-moshpitgarantie.  “Geen moshpit geen gage”, zo staat er in de speciale Vaart-festivalrider. Al vaak verbaasde Vaart festivalbezoekers die van plan waren om aan het begin van de middag met een biertje in de hand naar een bandje te kijken.  Wat gebeurde: Het publiek kwam naar voren en het ging los.

“De kracht van een goed liedje is dat het ook heel klein te spelen is” vindt Vaart. Ontdaan van brullende versterkers en beukende drums zijn ze dol op kleine theaterzalen waar echt alles moet kloppen. Met een aandachtig luisterend publiek kan de band zich daar geen enkel foutje permitteren, een uitdaging die al keer op keer werd aangegaan! Voor theaterseizoen 2024/2025 speelt Vaart zijn nieuwe theatershow Avondturen waarin belevenissen van een bandje en prachtige liedjes elkaar opvolgen.