• Chris Verlaan
  • Chris Verlaan
De Kringloper (try-out)

De Kringloper (try-out)

  • In dit tweede programma stapt Chris letterlijk uit de coulissen. Zijn fascinatie voor kringloopwinkels is de inspiratie voor zijn nieuwe verhaal.

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Chris vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling “Man in de Maak” kwam Chris op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel. In “Man in de Maak” vertelde Chris over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In “De Kringloper” neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

De pers over Chris Verlaan:

·       Chris Verlaan, verrassend scherp met volop zelfspot (★★★★★Theaterparadijs)

  • “…met een handjevol droogkomische opmerkingen en enkele liedjes die (…) associaties opriepen met voorgangers als Hans Dorrestijn en Kees Torn.” (NRC)
  • “sterke liedjes en veel taalgevoel” (Het Parool)

 

Website

Facebook

Instagram

Spotify

Openingstijden

Maandag 

Open vanaf 10:00 

Dinsdag 13 juni 2023

Wegens onderhoud keuken gesloten

Woensdag 

Gesloten

Donderdag

Open vanaf 10:00

Vrijdag 

Open vanaf 10:00

Zaterdag 

Open vanaf 10:00

Zondag 

Open vanaf 10:00