• Bovenste Knoopje Open
  • Bovenste Knoopje Open
Liftmuziek

Liftmuziek

  • In Liftmuziek brengt Bovenste Knoopje Open een ode aan intimiteit met de ander, de natuur en onszelf.

Al eerder liftten ze, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, theatermakers en persoonlijke bekenden. Elk interview was bron voor een nieuw lied. Zo praatten ze o.a. met Hans Sibbel over de grenzeloosheid van de mens, met Jens van Tricht over mannenemancipatie, met Paul Verhaeghe over het depressief makende narratief van onze tijd, met Roanne van Voorst over veganisme en met Osilah Al Ryabi over haar verleden als vluchteling.

Nu brengt Bovenste Knoopje Open, met hun vierkoppige band van multi-instrumentalisten, de muziek en verhalen naar het podium. Een intieme kleinkunstvoorstelling, met prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt.

Pers:

‘’ (…) Sjoerd van Capelleveen is nu dus solist en greep de coronacrisis aan om zich deze nieuwe rol eigen te maken. Met succes. Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter. (…) Bovenste Knoopje Open heeft een fijn, bomvol kleinkunstprogramma te pakken, dat afwisselend ontroert en amuseert, en allerlei prangende thema’s adresseert’’.
~ De Theaterkrant

Eerdere voorstellingen:

‘’Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier’’.
~ De Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

* * * * (Tijd Zat)
~ Theaters in Nederland

Credits
Eindregie: Leander Zimmerman
Coaching: Michiel Bijmans, Laura Minderhoud
Foto: Yan Kei Lo
Mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, Het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en Stichting Het Hervormd Weeshuis