Agenda

Komende shows

zondag 12 februari 2023, 15:00

Eilandquiz

Editie 2023!

zondag 12 februari 2023, 15:00

Op zondag 12 februari organiseert Texel Excursies weer de jaarlijkse grote Eilandquiz in restaurant-theater De Toegift in Den Hoorn. Van 15.00 tot 18.00 uur worden er weer 100 vragen over Texel aan de teams voorgelegd, verdeeld over tien verschillende themablokken. Teams van maximaal zes deelnemers kunnen zich telefonisch of per mail opgeven bij De Toegift. Zoals ieder jaar zijn er weer verschillende leuke prijzen te winnen. Het winnende team gaat in ieder geval naar huis met theaterkaartjes voor een voorstelling naar keuze bij De Toegift. Na afloop is het mogelijk gezellig te blijven dineren! Reserveren voor het diner is gewenst. Ieder teamlid betaalt € 6,50 en de opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor een Texels goed doel. Dit keer wordt er door Texel Excursies een leuke bingomiddag voor ouderen op Texel georganiseerd, inclusief versnaperingen. 

Kortom een gezellige middag waarin je al je Eiland-kennis kwijt kunt 'onder het genot van...'. Én steun je een goed doel!

Durf jij…

Meer info
donderdag 16 februari 2023, 20:30

Musa

Schaakmat

donderdag 16 februari 2023, 20:30

Musa brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.
De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug naar het land van herkomst. En daar staat hij dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

Meer info
zondag 19 februari 2023, 16:00

Niels van der Gulik

Ik blijf hier! Een ode aan Ramses

zondag 19 februari 2023, 16:00

Zo’n veertien jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs bij Niels in de polder en ging Niels graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

Nu, ruim tien jaar na Shaffy’s dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

In Ik blijf hier! - Een ode aan Ramses brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. En net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder weer helemaal tot leven.

zang: Niels van der Gulik
piano: Coen Molenaar
contrabas: Peter Wassenaar
drums: Richard Heijerman
regie: Eva Bauknecht

www.nielsvandergulik.nl

Meer info
vrijdag 24 februari 2023, 20:30

Mylou Frencken

Meisje

vrijdag 24 februari 2023, 20:30

Een ontroerend liedjesprogramma van Mylou Frencken over vallen, opstaan – en gelouterd verder gaan.
Toverachtig gearrangeerd en begeleid door het experimentele producersduo Bear Project en meester-gitarist Ronald Schmitz ‘Ik zou je graag nog even willen zijn: een meisje van een jaar of zeven, al is je nachtjapon mij nu te klein’.

 

Voorstelling komt van zaterdag 26 november 2022. Reeds betaalde kaarten blijven geldig.

Meer info
zondag 26 februari 2023, 16:00

Bovenste Knoopje Open

Liftmuziek

zondag 26 februari 2023, 16:00

Al eerder liftten ze, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, theatermakers en persoonlijke bekenden. Elk interview was bron voor een nieuw lied. Zo praatten ze o.a. met Hans Sibbel over de grenzeloosheid van de mens, met Jens van Tricht over mannenemancipatie, met Paul Verhaeghe over het depressief makende narratief van onze tijd, met Roanne van Voorst over veganisme en met Osilah Al Ryabi over haar verleden als vluchteling.

Nu brengt Bovenste Knoopje Open, met hun vierkoppige band van multi-instrumentalisten, de muziek en verhalen naar het podium. Een intieme kleinkunstvoorstelling, met prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt.

Pers:

‘’ (…) Sjoerd van Capelleveen is nu dus solist en greep de coronacrisis aan om zich deze nieuwe rol eigen te maken. Met succes. Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de…

Meer info
vrijdag 03 maart 2023, 20:30

Patrick Nederkoorn

Hoogtij

vrijdag 03 maart 2023, 20:30

In een Duitse krant las Patrick Nederkoorn (lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs) over de aanstaande 'Enthollandisierung der Erde'. Er stond: 'Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. En komt er een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland rijden. Schaffen wir das?’
In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel 'schaffen'. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, dijken, grenzen, verhuizen en Frau Antje.


Tekst en spel: Patrick Nederkoorn
Piano: Guido van de Meent
Regie: Michiel de Regt

Meer info
zaterdag 04 maart 2023, 11:00

Joes

Dikkie Dik en de taart (2-6 jaar)

zaterdag 04 maart 2023, 11:00

Muzikale voorstelling voor peuters en kleuters door Joes

Dikkie Dik en de taart 

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Over Joes
Joes is op dit moment in theaters in Nederland en België te zien met haar twee…

Meer info
zondag 05 maart 2023, 16:00

Milène van der Smissen

Voor mijn part Dolly

zondag 05 maart 2023, 16:00

"Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling Voor mijn part Dolly kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als Jolene en 9 to 5.

Hoe werd Dolly Parton de wereldster die ze is? In deze voorstelling gaat Milène in gesprek met dit muziek-icoon, die op 19 januari maar liefst 75 kaarsjes uitblaast! Het publiek neemt zij aan de hand van de tijdloze (country) muziek mee op een ontroerende en muzikale reis, vol foute mannen en sterke vrouwen. Milène wordt begeleid door gitarist Satria Karsono.

Milène over Dolly Parton: ‘De muziek van Dolly weet me tot tranen toe te roeren en laat me springen en dansen van vreugde. Ik ben gefascineerd door de manier waarop Dolly zich als artiest en mens profileert. Bovenal ben ik totaal ondersteboven van haar rake teksten, meeslepende verhalen en aanstekelijke melodieën.’Meer info
zondag 12 maart 2023, 15:00

De Texelse Pubquiz

Pubquiz

zondag 12 maart 2023, 15:00

Na de editie van 22 januari jl. nu terug! Een gezellige middag waarin je al je kennis kwijt kunt 'onder het genot van...'. Durf jij het aan met je team? Een team kan bestaan uit 2 tot maximaal 6 personen. Er zijn maximaal 10 teams en de deelname is € 6,50 per persoon. 

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0222-319633 (let op: De Toegift is even gesloten tot vrijdag 13 januari 2023)

 

 

 

Meer info
zondag 19 maart 2023, 16:00

Amsterdams Allooi

Het Been van Manke Nelis…..en andere verhalen.

zondag 19 maart 2023, 16:00

Het Rembrandtplein en omgeving. Bekend als uitgaansgebied, minder bekend als plek waar muziekgeschiedenis werd geschreven in legendarische horecagelegenheden. Bakermat van de revue én de hedendaagse cabaret en kleinkunst. Amsterdams Allooi schetst met prachtige liedjes, anekdotes en wetenswaardigheden een beeld dat verrast, amuseert, ontroert, boeit en blijft hangen. Voor iedereen, jong en oud, die van Mokum houdt.

Meer info
vrijdag 24 maart 2023, 20:30

Silvester Zwaneveld

Zwijgrecht

vrijdag 24 maart 2023, 20:30

 

Silvester is er inmiddels achter dat ‘Je bek houden’ soms de allerbeste beste strategie is. Maar laat dat nou net het talent zijn dat deze cabaretier volledig mist. Dus de enige manier om dat duidelijk te maken is door zijn mond open te trekken.

Silvester is inmiddels een begrip in theaterland.

Hij werkte aan grote shows en regisseerde menig collega cabaretier, maar zelf heeft hij ook nog meer dan genoeg te vertellen. Vanuit zijn zeer persoonlijke verhalen komt Silvester altijd tot een voorstelling die nog dagenlang nagloeit. Hard, ontwapenend, gedreven, herkenbaar, bevlogen en oergrappig. Deze verhalenverteller komt naar je toe met zijn nieuwste show: Zwijgrecht.

 

Meer info
donderdag 06 april 2023, 20:30

Daniëlle Schel

OK

donderdag 06 april 2023, 20:30

 In OK serveert Daniëlle u een collage van sketches, liedjes en conferences. ‘Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het over? O ja, OK. Een voorstelling over verbinding. Of zoiets. Hartje’.

 

Let op: In verband met zwangerschap Daniëlle komt OK te vervallen. Daniëlle keert terug met een nieuwe voorstelling op 25 april 2024! Kaarten blijven geldig of kunnen worden terugbetaalt. 

Meer info
dinsdag 11 april 2023, 20:30

Jochem Myjer

Net alsof

dinsdag 11 april 2023, 20:30

Lief publiek,

Na ruim vier jaar afwezigheid sta ik te popelen om jullie weer te zien. Eigenlijk is het altijd de bedoeling in een tekst als deze om te vertellen waar de nieuwe show over gaat. Maar de leukste kinderfeestjes waren vroeger altijd de feestjes waar op de uitnodiging stond; ‘Neem je zwembroek mee, maar ik ga niet zeggen wat we gaan doen‘. Toch?

Liefs, Jochem Myjer

 

Let op:

De kaartverkoop start voor Toegift Vrienden op 8 februari 2023,14:00 uur. (tot zondag 12 februari 2023, 23:00 uur) Een bestellink is alleen te ontvangen via onze Nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven? Klik hier en scroll naar onderzijde van de pagina: https://www.detoegift.com/ Er zal maximaal 75% van de beschikbare kaarten worden verkocht. De overige kaarten kunnen worden gekocht vanaf 14 februari 2023, 13:00 uur. Maximaal 4 kaarten per 

Meer info
woensdag 12 april 2023, 20:30

Jochem Myjer

Net alsof

woensdag 12 april 2023, 20:30

Lief publiek,

Na ruim vier jaar afwezigheid sta ik te popelen om jullie weer te zien. Eigenlijk is het altijd de bedoeling in een tekst als deze om te vertellen waar de nieuwe show over gaat. Maar de leukste kinderfeestjes waren vroeger altijd de feestjes waar op de uitnodiging stond; ‘Neem je zwembroek mee, maar ik ga niet zeggen wat we gaan doen‘. Toch?

Liefs, Jochem Myjer

 

Let op:

De kaartverkoop start voor Toegift Vrienden op 8 februari 2023,14:00 uur. (tot zondag 12 februari 2023, 23:00 uur) Een bestellink is alleen te ontvangen via onze Nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven? Klik hier en scroll naar onderzijde van de pagina: https://www.detoegift.com/ Er zal maximaal 75% van de beschikbare kaarten worden verkocht. De overige kaarten kunnen worden gekocht vanaf 14 februari 2023, 13:00 uur. Maximaal 4 kaarten per 

Meer info
donderdag 13 april 2023, 20:30

Vlamousse

VOORSTELLING VERPLAATST NAAR 12-10-23!

donderdag 13 april 2023, 20:30

Het Leidsch Dagblad omschreef ze ooit als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken in gevoelige plekjes’. Daarmee is over Vlamousse geen woord te veel gezegd. Hun debuut Saampies werd met vier sterren bekroond in Trouw en waar ze toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze nu het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt.
Met In den beginne gaat het duo aan de slag met de voorbeelden die ze hebben gehad, hoe die hen hebben gevormd en welk voorbeeld zij willen zijn. Gewapend met de hilariteit en genadeloze eerlijkheid die we van ze kennen nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij per ongeluk hun ouders uit hun godenrol, Maria van d’r sokkel, Jezus van z’n kruis en hun binnenwereld naar buiten. Al gaan ze sowieso aan die kinderen beginnen. Heus wel.
Alleen eerst nog effe afrekenen met de erfzonde.

Foto: Daantje Bons

Meer info
donderdag 20 april 2023, 20:30

Martijn Crins

Mesthoop

donderdag 20 april 2023, 20:30

Martijn Crins won de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival 2009, maar ging als acteur en muzikant verder. Zo trok hij de wereld in. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden is hij terug als cabaretier.

Martijn speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van feestterrein Ripupulo, Alfons de Moppenman, het bevrijden van een beer tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij.

Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

tekst en spel: Martijn Crins
regie: Martijn Bouwman

Over Martijn Crins schreef:
de Volkskrant: ‘Overdonderende ontregelaar’
Trouw: ‘Hij heeft bravoure, hij provoceert en daagt uit.’
NRC: ‘In zijn cabaretstijl klinken echo's van Wim Helsen, Theo Maassen en Hans…

Meer info
zondag 30 april 2023, 16:00

Lenny Kuhr

Theatertour '22 - '23

zondag 30 april 2023, 16:00

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr.

Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:
“Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.

Het is een feest om weer te…

Meer info
donderdag 18 mei 2023, 20:30

Jasper van der Veen

Niet gehinderd door enige kennis

donderdag 18 mei 2023, 20:30

Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Meer info
donderdag 25 mei 2023, 18:30

Kim Schuddeboom

Ongeschreven

donderdag 25 mei 2023, 18:30

Kim Schuddeboom gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt?

Kim heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Dit voorjaar (2022) dubbelt Kim met Ronald Goedemondt, speelt ze het voorprogramma van Jeroen Leenders en debuteert ze op televisie in Avondshow Stand-ups (NPO1/VPRO).

Meer info
donderdag 01 juni 2023, 20:30

Blauwe Vinkjes

Nu al een Hit!

donderdag 01 juni 2023, 20:30

Cabaretduo Blauwe Vinkjes bestaat uit Manon Blaauw en Kevin van den Berg. De theatermakers stonden in 2021 in de finale van Cameretten en wonnen datzelfde jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hun voorstelling ‘Nu al een hit!’ is een snelle aaneenschakeling van sketches en liedjes. De Blauwe Vinkjes spelen en zingen in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze profileren, persifleren, insinueren en imiteren. Al scrollend door hun actuele timeline blik je terug op het nu, kijk je door de ogen van geagiteerde demonstranten én word je geconfronteerd met ons huidige sociale gedrag. Of het nou is als hippe influencers, een stel scherpe oudjes of vertolkers van het levenslied, de cabareteske sketches zullen niet vervelen!

 

De Pers over Blauwe Vinkjes
"Zij brengen sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca." Volkskrant
“Als enige act binnen het festival mikt dit duo vol op (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in…

Meer info
donderdag 08 juni 2023, 20:30

Chris Verlaan

De Kringloper

donderdag 08 juni 2023, 20:30

Chris Verlaan is klaar voor de volgende stap na een tournee van twee jaar met zijn debuutprogramma ‘Man in de Maak’. En hopelijk krijgt hij nu wel die langverwachte doorbraak die niet verstoord wordt door een pandemie. De winst van de jury en publieksprijs bij Cameretten 2018 lieten al zien dat Chris grote mogelijkheden heeft.

In dit tweede programma stapt Chris letterlijk uit de coulissen. Zijn fascinatie voor kringloopwinkels is de inspiratie voor zijn nieuwe verhaal. Na wat wikken en wegen begon Chris zijn eigen kringloopwinkeltje. Een veilige plek om thuis te komen als je verdwaald bent, met altijd wel een plekje in de kast voor wat moois met een barst of een krasje.

Op zijn droogkomische en cynische manier beschrijft en bezingt Chris op zijn geheel eigen manier zijn wonderlijke wereld. Een wereld die velen van u zal verrassen.

 

Website

Facebook

Instagram

Spotify

Meer info
donderdag 15 juni 2023, 20:30

Ronald Snijders

Het Grote Voorwerk (try-out)

donderdag 15 juni 2023, 20:30

Nieuw programma van de inmiddels gevestigde cabaretier Ronald Snijders.

Na o.a. 'Groot Succes 2' en 'Een avond met mij' komt Ronald opnieuw naar De Toegift met zijn nieuwe programma 'Het Grote Voorwerk' (werktitel). 

Het wordt ongetwijfeld weer een humorvolle avond met veel taalkundige vondsten!

 

De pers over 'Een avond met mij';

“In zijn vijfde show zet absurdist Ronald Snijders scènes achter elkaar die niets met elkaar te maken hebben. En dat is helemaal niet erg. Voor je het weet zit je midden in zijn gekantelde universum” – Trouw

Briljant is zijn variatie op het gedicht Oote oote oote Boe uit 1951, waarbij hij de soundcheck van een drumstel nadoet. Een hilarisch atonaal klankspel waar meester-dichter Jan Hanlo van had genoten” – Trouw

★★★★ “Prachtige voorstelling vol idiote, absurdistische humor. Ronald Snijders op zijn best” – Theaterparadijs  

Meer info